logo

Kuchnia Delimy

Asortyment

Mąka orkiszowa

Mąka orkiszowa to nie tylko bogactwo smaku i aromatu, ale również wartości odżywcze.

Charakterystyka
Orkisz to odmiana pszenicy, daje ona mniejszy plon, dlatego przez długi czas pozostawała niedoceniana. Obecnie zwraca się uwagę na jej wielorakie właściwości zdrowotne. Orkisz wzmacnia odporność, ma dobry wpływ na krew, pomaga przy zmęczeniu i spadku energii.

Zastosowanie
Zastosowanie mąki orkiszowej pozwala uzyskać intensywny aromat pieczywa i innych wypieków. Mąka ta świetnie nadaje się do naleśników, na zacierki, do zagęszczania sosów, wyrobu klusek i pierogów.

Zobacz przepisy:

Flaki Ciasto browni
Ciasto czekoladowe z polewą Orzeszki
Pączki Babka wielkanocna
Tarta Kruche ciasteczka ciasteczka na choinkę
Ciasto makowe- bakaliowe